top of page

T I E T O A   M E I S T Ä

Bay on vuonna 2006 perustettu lahtelainen keilaseura. Aikaisemmin Bay toimi lähinnä aloittelevien keilaajien ensimmäisenä seurana, mutta vuonna 2013 toiminta vilkastui kun perinteiset lahtelaiset keilaseurat Sirkut ja Torpedos yhdistyivät Bayn kanssa.

 

Vuoden 2023 alussa Bayn jäsenmäärä oli 86 ja tällä lukemalla Bay on Suomen suurin keilaseura. Jäsenistä 9 oli juniori-ikäisiä (alle 18-vuotiaita) ja lisäksi nuorten sarjassa (alle 23-vuotiaat) keilaa 2 Bayn edustajaa. Bay on viime vuosina ollut myös useammalla kaudella Suomen menestyksekkäin keilaseura seurojen välistä paremmuutta vertaavilla Tornados-veistos -pisteillä mitattuna.

 

Bayllä on edustusjoukkueet sekä miesten että naisten SM-liigoissa ja veteraanien (yli 60-vuotiaat) Mestaruussarjassa. Valtakunnansarjoissa eri sarjatasoilla pelaavia Bayn joukkueita on yhteensä yhdeksän ja Lahden paikallissarjassa pelaa lisäksi neljä Bayn joukkuetta. Seuran edustajat keilaavat lisäksi runsaasti henkilökohtaisia kilpailuja ympäri Suomen. Juniori-ikäiset keilaajat heittävät esimerkiksi valtakunnallista Junnu-Tour -kilpailukiertuetta ja miesten sekä naisten parhaimmisto osallistuu kansalliseen ranking-kiertueeseen.

bottom of page